Машиностроение Украины и мира

Яка має бути розумна ціна сонячного колектора?

Щоб отримувати сонячну енергію, яка перетвориться у теплову чи електроенергію необхідно купити сонячні колектори, ціновий сегмент яких коливається від характеристик цих пристроїв та від багатьох інших чинників.

По-перше, при виборі сонячних колекторів слід визначитись для яких потреб вони вам будуть потрібні. Наприклад, для побутового секторі притаманні такі потреби, як гаряче водопостачання, підтримка опалення, підігрів води в басейні.

Названі варіанти, зазвичай, застосовуються як по-одному так і в комплексі. Але якщо вам потрібен комплексний підбір, необхідно визначити базове завдання, на яке необхідно опиратися при виборі сонячних колекторів. А визначившись, стане ясною і вартість обладнання.

Друге питання стосується типів сонячних колекторів, які теж обираються, залежно від цілей використання. Два основні типи сонячних колекторів – вакуумний та плаский, завжди тримають конкуренцію між собою, і виграє той, який підходить своїми характеристиками для кожного індивідуального випадку. Аля у кожного сонячного колектора є абсолютно конкретні показники ефективності, треба оперувати саме цими даними для розрахунку продуктивності сонячного колектора в індивідуально обраному випадку.

Плоскі сонячні колектори зазвичай становлять більш високу вартість, внаслідок того, що багато їх параметрів вищі за показники вакуумних сонячних колекторів.

Місцезнаходження, де буде встановлено систему, також відіграє свою роль у ціновій політиці сонячних колекторів, у більш холодних регіонах знадобиться більша потужність, тому буде необхідне застосування потужної системи сонячних колекторів, а це звичайно вплине на вартісну оцінку цієї системи

Одним із важливих чинників для вибору сонячного колектора є надання стороною, яка продає, повного технічного опису приладу. Одні з ключових значень, на які необхідно звернути увагу це значення параметрів оптичного ККД, коефіцієнти теплових втрат і площа сонячного колектора (апертурна і загальна). Всі ці показники допоможуть оцінити ефективність, результат роботи і розрахувати прогнозовану продуктивність сонячного колектора. Виходячи з цього, стане видно, яка система необхідно і в яку копійку вона обійдеться.

Вивчивши показники та характеристики представлених на ринку типів сонячних колекторів, і зіставивши їх з індивідуальними потребами, можна легко вибрати конкретний прилад та визначитися з ціновим сегментом. Але варто враховувати, що продукція різних компаній з аналогічними властивостями дуже відрізняється за ціною. Тому рекомендовано віддавати переваг потрібно моделям того виробника, якому довіряєте.

Наразі існує можливість придбати сонячні колектори за доволі демократичними цінами, але з якісними характеристиками. Обираючи ту чи іншу компанію треба зупинитись не лише на співвідношенні ціна-якість, але і на репутації підприємства.

Exit mobile version