Машиностроение Украины и мира

Переобладнання мотоблока в мінітрактор. Інструкція

Чому мотоблок потребує удосконалення. Два способи переробки мотоблока в мінітрактор. Як зробити міні-трактор з мотоблока?

Інструкція

Така незамінна на дачній ділянці агротехніка, як мотоблок, на думку багатьох її власників, потребує удосконалення. Пов’язано це з дискомфортом в ногах, який виникає при частому і тривалому використанні даного агрегату в господарстві. При бажанні, а також при наявності схеми, інструментів і матеріалів можна зробити з мотоблока, за допомогою установки на нього другий осі коліс і водійського сидіння, мінітрактор купить ціна. Продуктивність робіт після цього багаторазово збільшується, оскільки людина сидить в зручному кріслі цілий день, а не ходить за мотоблоком, тримаючись за його рукоятки.

Звичайно, можна купити і готовий мототрактор, безліч моделей якого представлені на motokosmos.com.ua. Як зробити міні-трактор з мотоблока Існує 2 варіанти «перетворення» мотоблока в невеликий трактор: Купівля готового варіанту адаптера у вигляді спеціального візка з сидінням для водія, що кріпиться за допомогою жорсткого зчеплення до основної машині.

Наш сайт пропонує придбати готові адаптери, якщо з якихось причин немає можливості доопрацювати агрегат самостійно. Самостійна робота по збірці нового агрегату з наявного.

При виборі другого способу необхідно дотримуватися такої послідовності дій: Виготовлення рами. Для цього необхідно взяти метал, розрізаний болгаркою попередньо на кілька частин необхідної довжини. Елементи необхідно скріпити за допомогою зварювання або болтами. Збирання ходової частини. Задні колеса потрібно прикріпити до рами за допомогою виготовленої зі шматка труби додаткової осі. Для установки коліс на обидва кінці труби необхідно встановити втулки з підшипниками. Для балансування, при розташуванні двигуна в задній частині, потрібно розширити ширину колії.
Для цього колеса їх базової комплектації потрібно буде встановити на міст більшого розміру.

Рукояті від мотоблока будуть замінювати кермо. До рами необхідно приварити санчата, на які потім встановити сидіння водія. Найкраще брати стандартне сидіння для автомобіля. Установка фар і габаритних вогнів буде не зайвою, якщо роботи будуть вестися і в темний час доби. Мастило деталей і обкатка минитрактора буде завершальною процедурою. Така саморобна переробка не вимагає великої майстерності і сил, але допомагає заощадити останні при обробці великих площ землі.

Також пропонуємо купити китайський мінітрактор за невелику ціну.

Exit mobile version