Машиностроение Украины и мира

Як з’явилися жалюзі з дерева?

Ролети день ніч сірі Окнолія

Як з’явилися жалюзі з дерева?

Занурившись в історію, можна дізнатися, що першими, хто використовував жалюзі, були єгиптяни, що зв’язали очерет, за ними китайці, які зробили їх з бамбука. У 18 столітті жалюзі замінили віконниці, а найдоступнішим варіантом були полотнища зроблені вручну. Зараз купити жалюзі не становить праці сайтів з продажу різних видів жалюзі достатньо вод один з них https://oknolia.com/ua

Різновиди жалюзі
Ламелеві

Ламелеві жалюзі складаються з рейок, що обертаються. Вони найпоширеніші і в основному робляться із пластику та металу. Обертатися можуть аж до 170 градусів, в цьому положенні вони закриті, можна їх розгорнути для того, щоб зовсім розкрити вікно.

Венеціанські

Цей вид складається з горизонтально розташованих рейок. Фіксуються вони згори, щоб її підняти треба, потягнути за мотузки, що проходять крізь ламель. Виготовляють їх із дерева, металу та пластику. Цей вид був винайдений у Японії.

Римська штора

Сучасні жалюзі зі стильним дизайном, а через те, що вони виготовлені з тканини, вони підходять до «класики».

Чи гарні жалюзі зі штучного дерева?

Такі жалюзі міцні, зносостійкі і просто чистяться, тому це гарний вибір у зони з високими температурами та підвищеною вологістю.

Дерев’яні жалюзі виглядають дуже приємно і привабливо, від чого безліч дизайнерів використовують їх. Вони добре поєднуються природні і штучні матеріали, бо знаємо, що природні ресурси не безмежні, вітається їх охорона.

Якщо придбати жалюзі зі штучного дерева, то хоч побічно, але можна допомогти природі, адже для них використовується матеріал, що переробляється, а вартість таких жалюзі бет у кілька разів нижча, ніж у преміум класу.

В якій кімнаті вони виглядатимуть найкраще?

Цей вид жалюзі підійде до будь-якої кімнати, але найкраще до кухні, ванни або дитячої.

Деякі штучні жалюзі виглядають справжніми, але зроблені з полівінілового матеріалу. У звичайній квартирі може бути кілька спалень, вітальня, ванна та їдальня, тому в різних кімнатах мають бути різні жалюзі.

Наприклад, щоб шторки встановити у ванну кімнату, вони повинні бути водостійкими, повинні витримувати спеку і вологу, не втрачати колір як мінімум 4 роки.

Жалюзі з дерева у спальні

Якщо в спальні використовується кондиціонер або обігрівач, теплоізоляційні властивості у штор повинні бути вираженими. Мало того, що жалюзі це добрий ізолятор, так і пастельний колір лише посилює романтичну обстановку, характерну для спальні.

Кухонні жалюзі

Штучні жалюзі легко чистяться і витримують високі температури, тому і для кухні це відмінний варіант.

Вітальні жалюзі

У вітальні гарно виглядати має все! А жалюзі зі штучного дерева різних кольорів лише підкреслить загальну атмосферу. У продажу можна знайти механізований підйом.

Методи очищення жалюзі

Як і говорилося раніше, вони дуже легко чистяться, тому досить просто помити їх. А якщо вони дуже брудні або пропахли сигаретним димом, то можна звернутися до спецслужб, що пропонують безліч різних очищень. Але все ж таки можна почистити піною і вологою губкою, а потім протерти махровою ганчіркою.

Чи варто відмовлятися від жалюзі зі штучного дерева?

Через те, що вони робляться з домішкою смол, такі жалюзі виходять важкішими, залежно від відсоткового додавання вони можуть бути важчими приблизно на 50 – 100%.

Exit mobile version